NL

Het verschil ligt in onze aard.

Een beschutte werkplaats

In een groene oase in het midden van de gemeente Neder-Over-Heembeek, ligt boerderij (Ferme) Nos Pilifs, een door de CoCof erkende Beschutte Werkplaats. Sinds de oprichting in 1984 biedt deze onderneming tewerkstellingsmogelijkheden aan mentaal gehandicapte personen in het noorden van Brussel. Geleidelijk aan heeft de Boerderij haar activiteiten uitgebreid en momenteel werken er al 170 personen, waarvan 140 personen met een handicap. Door het werk aan te passen aan de gebreken van de personen, kunnen we de handicap beperkt houden en kunnen deze personen zich verder ontplooien in de afwerking van hun taken.

Het 5 ha grote dierenpark biedt plaats aan alle mogelijke diersoorten die normaal op een boerderij aanwezig zijn. Het is de ideale omgeving om met het gezin een mooie wandeling in de natuur te maken.

Achter dit idyllische kader zit een onderneming verborgen die zich tot doel stelt om personen met een handicap nuttig, waardevol en lonend werk aan te bieden. Bovendien vinden wij het belangrijk om aan dit maatschappelijk doel ook economische en milieuaspecten te verbinden en van de Boerderij een duurzame onderneming te maken.

Momenteel tellen wij 6 verschillende, maar aanvullende beroepen, die vooral werden uitgekozen omwille van hun sociaal nut in de wijk en de contactmogelijkheden met de klant en de bezoekers. In 2009 werd een cel opgericht voor de opvang van werknemers in “opleiding” waardoor het werk toegankelijk werd voor een groter aantal personen.

Ecodynamisch

Sinds de oprichting heeft de Boerderij haar projecten steeds op ecologische wijze beheerd. Wij bewijzen elke dag dat ecologie hand in hand kan gaan met professionalisme, economisch succes en uitstekende werkomstandigheden.

Bij de keuze en bij de praktijk van de beroepen houden wij rekening met de integratie van een zo ver mogelijk doorgedreven milieubeheer.

Ook voor onze gebouwen doen we steeds een beroep op de meest milieuvriendelijke technologieën.

Zes beroepen, één gedachte: de integratie

1. Animatieboerderij
Dit dynamische team staat in voor het onderhoud van het park en de dieren die er leven. Zij zorgen ook voor de moestuinen en het houden van kippen. Zij vangen de schoolkinderen op die op bezoek of op vakantiestage komen, en ook op woensdagnamiddag voor een verjaardagsfeestje op de boerderij!

2. Tuincentrum
Wenst u uw tuin aan te leggen of uw terras op te vrolijken? Ons tuincentrum stelt u een grote verscheidenheid van bloeiende planten, struiken en fruitbomen voor, alsook een mooi assortiment van gereedschap en volledig milieuvriendelijke fytosanitaire producten om van uw groene ruimte een echt paradijs te maken.

3. Tuinonderhoud
De tuin is de plaats bij uitstek om even te ontspannen, maar het is ook een uitzonderlijke omgeving waar fauna en flora voortdurend in beweging zijn. Vertrouw op de ervaring en de kennis van de professionele tuinmannen van de boerderij om op 100% ecologische wijze uw groene ruimte te onderhouden of in te richten.

4. L’estaminet
L’Estaminet is een aangename plaats waar u even halt kunt houden voor een drankje, een tussendoortje of zelfs een heerlijk etentje. Het is er aangenaam vertoeven in de winter, maar ook in de zomer op het terras: kom hier ontspannen na een wandeling in de natuur en geniet 7 dagen op 7 van het warme en gastvrije kader!

5. Kruidenierswinkel / Bakkerij
In de kruidenierswinkel kunt u terecht voor groenten en fruit, gewaarborgd met het BIO-label. Wij verkopen ook producten “Made In Pilifs” afkomstig van onze boerderij, maar ook fruit uit onze eigen tuin. Bovendien vindt u in onze artisanale bakkerij een assortiment van ovengebakken lekkernijen.

6. Goederenbehandeling
Een soepel en efficiënt team dat ten dienste staat van de ondernemingen, zorgt voor de goederenbehandeling en de mailing. Deze afdeling selecteert eveneens het fruit en de groenten van het seizoen voor de samenstelling van de BIO-manden die elke week in de kruidenierswinkel te verkrijgen zijn en die we zowat overal in Brussel leveren.

Neem contact op met ons of bezoek ons

La Ferme Nos Pilifs vzw
Trassersweg 347
1120 Neder-Over-Heembeek – Brussel

Het park en de boerderij zijn elke dag van het jaar gratis voor het publiek toegankelijk van 8.00 u. tot 21.30 u.